Китай проводить військові навчання поблизу Тайваню: що відомо

17:00, 30 липня 2022
Китай у рамках військових навчань тимчасово закрив Тайванську протоку.
Китай проводить військові навчання поблизу Тайваню: що відомо
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Китай проводить навчання поблизу Тайваню. У рамках цих військових навчань Китай тимчасово закрив Тайванську протоку і перекидає РСЗВ PHL-16 з дальністю стрілянини до 220 км у провінцію Фуцзянь, найближчу до Тайваню територію материкового Китаю, яка розташована лише за 120 км від острова.

Навчання пройдуть протягом двох днів у чотирьох районах Південно-Китайського моря – в акваторіях провінцій Гуандун та Хайнань, зазначають ЗМІ. Цілі навчань та кількість задіяних сил не уточнюється.

Влада КНР у зв'язку з навчаннями заборонила судам заходити до низки районів, що примикають до південних берегів Китаю. У вівторок і середу влада закриє частину затоки Бейбувань (Тонкінську затоку) біля південно-західних берегів провінції Гуандун. При цьому ВМС КНР зараз вже проводять планові військові навчання біля південних берегів Гуандуна, повідомляє South China Morning Post.

У мережі з'явилися кадри навчань китайської армії у бік Тайваню.

Також у ЗМІ повідомляють, що китайські системи ППО переміщено до сусідньої з Тайванем провінції Фуцзянь. Є відповідне відео. 

Це — ЗРК HQ-22 Народно-визвольної армії Китаю, які призначені для знищення літаків, гелікоптерів, БПЛА середнього та важкого класів, крилатих ракет та інших аеродинамічних цілей.

Нагадаємо, що президент США Джо Байден та його китайський колега Сі Цзіньпін 28 липня провели тривалу та відверту дискусію про Тайвань, оскільки напруженість між Вашингтоном та Пекіном наростає, повідомляє CNN.

Тайванське питання виявилося одним із найспірніших. Це питання перетворилося на серйозну точку конфлікту, оскільки офіційні особи США побоюються неминучого кроку Китаю на острів, а потенційний візит спікера палати представників Ненсі Пелосі викликає занепокоєння з Пекіна.

Також  Кім Чен Ин заявив, що готовий використовувати ядерну зброю в потенційних конфліктах зі США та Південною Кореєю.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду