У Польщі затримали чоловіка, який обдурив українських військових на 10 тисяч доларів

11:40, 13 серпня 2022
Поляк видав себе за посередника польсько-українського фонду та обіцяв придбати, а потім передати озброєння.
У Польщі затримали чоловіка, який обдурив українських військових на 10 тисяч доларів
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Польщі затримали чоловіка, який обдурив українських військових на 10 тисяч доларів. Про це повідомляє польське видання WNP із посиланням на поліцію Познані та прокуратуру.

За даними слідства, чоловік видав себе за посередника польсько-українського фонду та обіцяв придбати, а потім передати озброєння. Однак, отримавши гроші від командира батальйону, він зник.

39-річному чоловікові загрожує до 5 років позбавлення волі. Його заарештували в Пшезмерово поблизу Познані.

Як розповів речник прокуратури, чоловік привласнив майже 10 тис. доларів, зібраних українськими воїнами. Гроші призначалися на закупівлю зброї. «Ця людина виступала як посередник між польсько-українським фондом, який в кінцевому підсумку повинен був закупити техніку і передати її на схід», – зазначив прокурор Лукаш Вавжиняк.

«Однак, як з'ясувалося, гроші він забрав у командира батальйону і зник. Все сталося під час облоги Києва, коли бійці билися з ворогом, ризикуючи власним життям. Коли він намагався зв'язатися з ворогом телефоном, бажаючи залишити при собі готівку, він вигадував усілякі історії. Він стверджував, що його пограбували, а гроші вкрали. Наступна версія припускала, що він мав бути поранений вогнепальним пораненням і був госпіталізований у поганому стані. Зрештою, це припустив, що він змінив місце проживання і перебуває за кордоном», – описав прокурор.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва