Moderna подає до суду на Pfizer і BioNTech через використання її патентованих технологій

19:00, 26 серпня 2022
Вона звинуватила їх у тому, що вони використовували у своїй спільній вакцині проти коронавірусу запатентовані технології без відповідної ліцензії.
Moderna подає до суду на Pfizer і BioNTech через використання її патентованих технологій
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Біотехнологічна компанія Moderna подає позов проти компаній Pfizer і BioNTech за порушення патенту на їх вакцину від COVID на основі месенджерної РНК. Про це повідомляє Ouest France.

«Moderna moderna вважає, що biontech comirnaty вакцина проти COVID-19, розроблена Pfizer та BioNTech, порушує патенти, подані Moderna в період з 2010 по 2016 рік і охоплює основну технологію Moderna для виробництва месенджерної РНК», - сказано в повідомленні компанії.

Згідно з пресрелізом, у жовтні 2020 року Moderna зобов'язалася не застосовувати свої патенти, пов'язані з COVID-19, на час пандемії, але в березні 2022 року, коли ситуація із захворюваністю стабілізувалася та зник дефіцит вакцин, оновила свої умови. Зокрема, компанія зобов'язалася не вимагати дотримання своїх патентних прав щодо вакцин від коронавірусу, що поставляються до 92 країн з низьким та середнім рівнем доходу, але щодо інших ринків компанія розраховувала, що Pfizer та BioNTech розглянуть можливість придбання комерційної ліцензії на використання патентованих технологій.

При цьому, зазначається в пресрелізі, Moderna не має наміру домагатися видалення вакцини Comirnaty з ринку, не вимагатиме відшкодування збитків за постачання вакцин до 92 країн з низьким та середнім рівнем доходу, а також за діяльність, здійснену до 8 березня 2022 року.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Борис Продан
    Борис Продан
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Дмитро Шмигельський
    Дмитро Шмигельський
    суддя Деснянського районного суду міста Києва