Ілон Маск раптово знайшов нову причину відмовитися від покупки Twitter

15:35, 30 серпня 2022
Юристи Маска послалися на заяви колишнього голови служби безпеки соціальної мережі, який звинуватив керівництво у безвідповідальному поводженні з даними користувачів.
Ілон Маск раптово знайшов нову причину відмовитися від покупки Twitter
Фото: 1news.az
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Американський мільярдер Ілон Маск знайшов нову причину розірвати угоду на купівлю Twitter за 44 млрд доларів. Про це повідомляє Bloomberg.

Адвокати Маска вирішили послатися на заяви екскерівника служби безпеки Twitter Пейтера Затко, який звинуватив компанію у недостатньому захисті даних користувачів. Затко зокрема стверджував, що неодноразово попереджав керівництво про недоліки в роботі соціальної мережі з особистими даними, включаючи використання застарілого програмного забезпечення, а топ-менеджмент компанії приховував інформацію про порушення правил кібербезпеки, зазначає агентство.

Звинувачення Затко, зокрема про «кричущі недоліки» у захисті платформи від хакерів та питання конфіденційності даних, означають, що Twitter порушив умови угоди, зазначили юристи Маска. Вони також звернули увагу на заяви Затко про те, що керівництво Twitter не знало, скільки облікових записів у соцмережі є спамними або фейковими.

Обидві сторони викликали Затка для надання свідчень у суді. Розгляд за участі понад 100 свідків має розпочатися 17 жовтня, стверджує видання.

У Twitter заяви Затка раніше назвали «неправдивою історією про Twitter».

Раніше Ілон Маск натякнув на можливість створення власної соцмережі.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Борис Продан
    Борис Продан
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Дмитро Шмигельський
    Дмитро Шмигельський
    суддя Деснянського районного суду міста Києва