Чому Путін досі не відправив у відставку Шойгу, — пояснили у РНБО

13:00, 31 серпня 2022
У РНБО прокоментували дані британської розвідки про те, що російського оборонного міністра фактично відсторонено від реального керівництва військами на війні в Україні.
Чому Путін досі не відправив у відставку Шойгу, — пояснили у РНБО
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Володимир Путін досі не відправив у відставку главу міністерства оборони Сергія Шойгу через те, що не хоче робити значні кадрові перестановки у скрутний час. Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО.

У Центрі прокоментували дані британської розвідки про те, що російського оборонного міністра фактично відсторонено від реального керівництва військами на війні в Україні.

У розвідці перелічили основні промахи глави міноборони. Основне те, що через його некомпетентність російська армія в Україні зазнала невдачі. Він не має відповідної військової освіти і досвіду, здебільшого займався будівельною галуззю та працював у Міністерстві з надзвичайних ситуацій. Тоді як Путін покладав на нього великі надії.

Ще він обіцяв главі Кремля захопити Україну за кілька днів виключно силами професійної армії, дезінформував про проросійські настрої серед українців.

До всього - на окупованій частині Херсонської області виникла негласна «боротьба за владу» між ставлениками Шойгу та федеральною службою безпеки Росії. Так, відомо, що люди глави міноборони РФ помстилися ФСБ за обшуки, не попередивши їх про удари ЗСУ по казармах.

Ставленики міністра бюджетними коштами платять піарникам за розповсюдження інформації про перекладання відповідальності за провал у війні з міноборони РФ на ФСБ, а остання у відповідь оприлюднює докази про непідготовленість до війни підлеглих міністра та корупцію в його оточенні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд