Минулого тижня до ЄС в'їхали майже 66 тисяч росіян – Frontex

20:29, 27 вересня 2022
За оцінками Frontex, кількість незаконних перетинів кордону, ймовірно, збільшиться, якщо Російська Федерація вирішить закрити кордон для потенційних призовників.
Минулого тижня до ЄС в'їхали майже 66 тисяч росіян – Frontex
Джерело фото: frontex.europa.eu
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

За минулий тиждень до ЄС в'їхало майже 66 000 громадян Росії, що на понад 30% більше порівняно з попереднім тижнем. Про це повідомляє Frontex.

«Кількість перетинів кордону у Фінляндії значно збільшилася після оголошеної мобілізації в Російській Федерації», - сказано в повідомленні.

За оцінками Frontex, кількість незаконних перетинів кордону, ймовірно, збільшиться, якщо Російська Федерація вирішить закрити кордон для потенційних призовників. 19 вересня Польща, Литва, Латвія та Естонія запровадили обмеження на в'їзд для громадян Росії. Аналогічні обмеження також розглядаються у Фінляндії.

«У короткостроковій перспективі ми, ймовірно, побачимо зростання кількості російських громадян, які прибувають у пункти пропуску на кордоні з ЄС, через невизначеність, пов'язану з триваючою мобілізацією в Російській Федерації», - пишуть у Frontex.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва