Справа MH17: літак був збитий Буком з території, захопленої так званою «ДНР», — заява Гаазького суду

15:16, 17 листопада 2022
17 листопада світ почує остаточний вирок у справі рейсу MH17.
Справа MH17: літак був збитий Буком з території, захопленої так званою «ДНР», — заява Гаазького суду
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Окружний суд Гааги сьогодні, 17 листопада, оголошує вирок у справі про збитий у 2014 році в небі над Донбасом пасажирський літак рейсу MH17 Малазійських авіаліній, який прямував з Амстердама в Куала-Лумпур.

У суді заявили, що літак MH17 був збитий Буком з території, яка була захоплена терористичною організацією «ДНР», про це йдеться у заяві Гаазького суду у четвер, 17 листопада.

За словами судді, літак був збитий з сільськогосподарського поля на сході України.

При цьому країна-агресор РФ забезпечувала підготовку сил «ДНР» та постачання озброєння.

«Таким чином, суд вважає, що у 2014−2015 роках на території України відбувався міжнародний збройний конфлікт», — сказав суддя Хейндрік Стейнгаюс.

Нагадаємо, що судовий процес почався ще 9 березня 2020 року і тривав понад два з половиною роки. Звинувачуваними у справі є Ігор Гіркін, на той момент так званий "міністр оборони ДНР", двоє громадян РФ Сергій Дубинський та Олег Пулатов, а також українець Леонід Харченко.

Внаслідок авіакатастрофи Boeing 777 загинули 298 пасажирів та членів екіпажу. Фігурантам було висунуто звинувачення за двома статтями Кримінального кодексу Нідерландів - спричинення катастрофи (ст. 168) і вбивство пасажирів (ст. 289).

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд