В Угорщині заявили, що не арештують Путіна, якщо він приїде в країну

16:15, 23 березня 2023
Путіна не будуть арештовувати, хоча Угорщина підписала і ратифікувала Римський статут.
В Угорщині заявили, що не арештують Путіна, якщо він приїде в країну
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Попри ордер на арешт Путіна, виданий Міжнародним кримінальним судом, в Угорщині не стануть арештовувати російського диктатора, якщо він приїде в країну. Про це сказав глава адміністрації прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана Гергей Гуйяш, передає Reuters.

Гуйяш зазначив, що відповідно до угорської правової системи у Будапешта немає законних підстав арештовувати Путіна, хоча Угорщина підписала і ратифікувала Римський статут. 

Відповідаючи на запитання, чи заарештують Путіна, якщо він приїде до Угорщини, Гуйяш сказав на брифінгу, що Римський статут не вбудований в угорську правову систему.

«Ми можемо звернутися до угорського законодавства і на підставі цього не можемо заарештувати російського президента ... оскільки статут МКС не був впроваджений в Угорщині», - сказав Гуйяш.

Йдеться фактично про те, що Угорщина лише формально схвалила Римський статут, але не змінила законодавство для його втілення.

Гуйяш також додав, що угорський уряд не сформував позицію щодо ордеру на арешт Путіна, але висловив свою думку на цю тему.

«Ці рішення не є найбільш вдалими, оскільки вони ведуть до подальшої ескалації, а не до миру, це моя особиста суб'єктивна думка», - додав Гуйяш.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Оксана Куриленко
    Оксана Куриленко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Віктор Чаплицький
    Віктор Чаплицький
    суддя Київського районного суду м. Одеси