КНДР заявила про випробування підводного безпілотника, здатного нести ядерну зброю

10:04, 24 березня 2023
Безпілотник рухався на глибині від 80 до 150 метрів у Японському морі протягом 59 годин та 12 хвилин.
КНДР заявила про випробування підводного безпілотника, здатного нести ядерну зброю
Фото: EPA/UPG
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Північна Корея провела випробування нової моделі підводного безпілотника, здатного нести ядерну боєголовку. Про це повідомило агентство Yonhap.

Зазначається, що цього тижня Північна Корея випробувала нову підводну ядерну зброю, здатну викликати "радіоактивне цунамі" і потай атакувати ворогів.

У ході навчань апарат використовував неядерну, "навчальну" боєголовку.

Як заявили в КНДР, безпілотник рухався на глибині від 80 до 150 метрів у Японському морі протягом 59 годин та 12 хвилин. Він призначений для знищення морських ударних груп і великих портів противника і може бути розгорнутий "на будь-якому узбережжі та в будь-якому порту, або буксируватися надводним транспортом".

Апарат розроблявся з 2012 року, пройшов понад 50 випробувань за останні два роки, 29 із них - під особистим керівництвом лідера країни Кім Чен Ина.

Крім того, 22 березня КНДР здійснила запуски крилатих ракет, оснащених "тестовими боєголовками, що симулюють ядерні боєголовки".

"Місія підводної ядерної стратегічної зброї полягає в тому, щоб непомітно проникнути в оперативні води і створити надмасштабне радіоактивне цунамі за допомогою підводного вибуху, щоб знищити морські ударні групи і головні оперативні порти противника", - йдеться у заяві КНДР.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва