Збірну рф з баскетболу відсторонили від відбору на Олімпіаду-2024

18:11, 18 квітня 2023
Виконком ФІБА ухвалив рішення не дозволити реєстрацію чоловічої збірної рф в передкваліфікаційному олімпійському турнірі.
Збірну рф з баскетболу відсторонили від відбору на Олімпіаду-2024
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Чоловіча збірна рф з баскетболу не візьме участі у відбірному турнірі до Олімпійських ігор 2024 року в Парижі. Виконавчий комітет ФІБА ухвалив рішення не дозволяти реєстрацію росії у передкваліфікаційних турнірах 2023 року.

Таким чином, Болгарія як наступна європейська команда з найкращим рейтингом стане останньою збірною, яка візьме участь в олімпійських передкваліфікаційних турнірах. Серед учасників європейського відбору також – Україна, Бельгія, Боснія та Герцеговина, Хорватія, Чехія, Естонія, Угорщина, Ісландія, Ізраїль, Нідерланди, Північна Македонія, Польща, Португалія, Швеція, Туреччина.

Усі команди ділять на дві групи, переможець кожної отримає право на участь у кваліфікаційних турнірах перед Парижем-2024. Матчі попередньої кваліфікації проведуть з 12 до 20 серпня 2023 року. Жеребкування проведуть 1 травня.

Раніше Україна та інші країни закликали МОК не допускати росіян та білорусів до Олімпійських ігор під нейтральним прапором.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва