П'ять країн ЄС просять Єврокомісію розширити заборону на імпорт української продукції

08:39, 22 квітня 2023
Болгарія, Польща, Румунія, Словаччина та Угорщина просять Єврокомісію заборонити імпорт ще більшої кількості продуктів з України.
П'ять країн ЄС просять Єврокомісію розширити заборону на імпорт української продукції
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністри сільського господарства п’яти країн Євросоюзу — Польщі, Угорщини, Словаччини, Румунії та Болгарії — пропонують Єврокомісії розширити перелік продукції з України, забороненої для імпорту. Про це повідомляє Польське агентство преси.

Так, країни просять поширити заборону імпорту на соняшникову олію, борошно, мед, цукор, м’які фрукти, яйця, м’ясо, молоко та молочні продукти.

Крім того, міністри закликають продовжити дію обмежувальних заходів після закінчення режиму скасування мит на товари з України, що відбудеться в червні 2023 року.

«Скасування цих заходів може розглядатися лише після відновлення ринкової рівноваги в прикордонних або прилеглих державах-членах», — додають вони.

Міністри пояснюють, що імпорт сільськогосподарської продукції з України «спричиняє серйозні ринкові збурення та завдає шкоди сільгоспвиробникам ЄС», особливо в країнах, що межують з Україною або розташовані неподалік. 

«Для нас неприйнятна ситуація, коли весь тягар збільшення імпорту ліг лише на кілька країн-членів ЄС», — зазначають представники п’яти країн.

Також очільники міністерств додають, що пропозиції, представлені на цей час Єврокомісією щодо розв’язання проблеми, недостатні. Крім того, вони вимагають негайного запровадити другий пакет допомоги європейським фермерам, які зазнали збитків від імпорту з України.

«Забезпечення жорсткого санітарного контролю та контролю якості імпорту з України має й надалі залишатися пріоритетом», — наголошують міністри.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду