Витік з Пентагону: у Пригожина та Міноборони рф великий конфлікт — ЗМІ

13:29, 6 травня 2023
Повідомляється, що слова очільника «Вагнера» Євгенія Пригожина про «виведення» найманців з Бахмута були лише останнім епізодом у тривалій ворожнечі між вагнерівцями і військовим керівництвом рф.
Витік з Пентагону: у Пригожина та Міноборони рф великий конфлікт — ЗМІ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У ватажка "Вагнера" Євгена Пригожина великий конфлікт з Міністерством оборони рф. Про це повідомляє видання The Washington Post, посилаючись на секретні документи розвідки США, які потрапили в мережу.

Повідомляється, що виток датований лютим, коли куратор "Вагнера" вже почав звинувачувати військових у нестачі боєприпасів для його ПВК. Отримано дані через прослуховування та перехоплення повідомлень.

Документи показують, що "російське військове керівництво було розчароване різкими публічними нападками Пригожина та обговорювало, як придушити його критику".

Спершу планувалося запустити кампанію з інформаційної дискредитації куратора ПВК. Але потім від цього вирішили відмовитися, оскільки не знайшли рівних за статусом осіб, які могли б протистояти Пригожину в публічному полі.

Також чиновники міноборони рф "не були впевнені, що можна успішно вести інформаційну війну з Пригожиним, якщо уряд не заборонить робити публічні заяви".

Військові джерела ЦРУ в росії "не могли однозначно сказати", чи отримував "Вагнер" боєприпаси, тому що вони розподілялися не безпосередньо з міністерства, а через оперативну групу в Бахмуті, пише Washington Post. 

Після публічних претензій Пригожина, його викликали на зустріч із Путіним та Шойгу 22 лютого. Напередодні куратор ПВК просив Путіна дозволити йому продовжувати набір із в'язниць, проводити навчання мобілізованих та вербувати до "Вагнера" іноземців - зокрема, афганців.

"У документі з посиланням на перехоплення ФСБ йдеться, що Путін наказав Пригожину вирішувати ці питання з міністерством оборони, фактично вставши на бік своїх генералів, а не шефа Вагнера", - повідомляє видання.

Нагадаємо, що Пригожин вкотре поскаржився на відсутність боєприпасів і пригорозив вивести вагнерівців з Бахмута 10 травня. 

Але у ЗСУ вважають, що у вагнерівців закінчується жива сила, а не снаряди. 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду