Джо Байден вперше публічно прокоментував військовий заколот в рф

20:25, 26 червня 2023
Лідер США підкреслив, що Штати та їхні найближчі союзники не причетні до заколоту ПВК «Вагнера».
Джо Байден вперше публічно прокоментував військовий заколот в рф
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден підкреслив, що США та їхні найближчі союзники не причетні до заколоту ПВК «Вагнера». Першу публічну заяву Байдена у Білому домі цитує телеканал CNN

Байден сказав, що доручив команді національної безпеки уважно стежити за суботніми подіями в росії і доповідати йому «щогодини», а також підготуватися до різних сценаріїв розвитку подій.

Він також повідомив, що на вихідних говорив з ключовими союзниками США, щоб переконатися, що вони усі мають спільне розуміння подій. 

«Вони погодилися зі мною, що ми не дамо Путіну жодного приводу... звинуватити в цьому Захід або звинуватити в цьому НАТО», – розповів Байден про свої переговори на вихідних з союзниками. 

«Ми чітко дали зрозуміти, що ми не причетні до цього. Ми не маємо до цього ніякого стосунку. Це частина боротьби всередині російської системи», – зазначив президент США.

Байден сказав, що ще занадто рано «робити остаточні висновки» про наслідки заколоту в рф. 

«Ми будемо продовжувати оцінювати наслідки подій цих вихідних і їх вплив на росію і Україну, але ще занадто рано робити остаточний висновок про те, куди це все йде», – сказав Байден.

Він підкреслив, що для США дуже важливо залишатися в тісній взаємодії з союзниками і партнерами, продовжуючи стежити за розвитком ситуації.

«Кінцевий результат всього цього ще належить побачити, але незалежно від того, що буде далі, я буду продовжувати стежити за тим, щоб наші союзники і партнери були тісно пов'язані в тому, як ми сприймаємо ситуацію і реагуємо на неї. Важливо, щоб наші дії були повністю скоординованими», – сказав він.

Раніше ми писали, що Пригожин вперше вийшов на зв'язок: заявив, що «похід на Москву» був не для повалення влади.

 Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Яковлєв
    Олександр Яковлєв
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду