Єврокомісія погодила заборону на російські алмази, — ЗМІ

15:01, 28 листопада 2023
Найближчим часом документ може бути направлений на розгляд усім країнам-членам ЄС.
Єврокомісія погодила заборону на російські алмази, — ЗМІ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Європейська комісія схвалила пропозицію щодо заборони на продаж російських алмазів.  Про це повідомляє видання AFP.

Видання зазначає, що найближчим часом документ може бути направлений на розгляд усім країнам-членам ЄС.

«Європейський Союз розробляє заборони на російські алмази в рамках свого 12-го пакету санкцій, спрямованих на посилення тиску на військову економіку рф.

Але було важко домовитися про те, як найкраще обмежити торгівлю алмазами. Будучи невеликими та надзвичайно цінними, дорогоцінні камені легко та вигідно провозити контрабандою. Їх можна легко змішувати з іншим дорогоцінним камінням», - нагадує видання.

Європа - і Бельгія зокрема - має ще одне занепокоєння: навіть із санкціями Євросоюзу російські дорогоцінні камені можуть знайти собі шлях до конкурентів у таких місцях, як Дубай та Індія, додає AFP.

По ходу переговорів щодо санкцій ЄС втрутилися держави Великої сімки, і найбільші індустріально розвинені демократії світу погодилися на глобальну заборону.

Так, за даними видання, Європейська комісія схвалила пропозицію, яка буде передана державам-членам ЄС для схвалення найближчими днями.

Відповідно до копії проєкту документу, з якою ознайомилося AFP, він заборонить торгівлю алмазами, що походять з росії, перевозяться транзитом або експортуються з рф, а також алмазів, оброблених в третіх країнах і ювелірних виробів з діамантами.

Заборону на алмази з росії планується ввести з 1 січня 2024 року, на оброблені в третіх країнах - планують поетапно ввести в дію з березня по вересень наступного року.

Згідно з проєктом, такий захід дозволить «внести механізм відстеження алмазів, щоб ефективно реагувати на порушення і мінімізувати роботу учасників ринку».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська