Єврокомісія погрожує Польщі судовим позовом через блокаду українського кордону

16:39, 30 листопада 2023
Брюссель залишає за собою право вживати каральні заходи щодо Польщі через блокування кордону з Україною.
Єврокомісія погрожує Польщі судовим позовом через блокаду українського кордону
Джерело фото: EAST NEWS
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Європейська комісія залишає за собою право застосувати суворі заходи до Польщі через блокування кордону з Україною, що спричинене діями польських далекобійників та фермерів. За словами єврокомісарки з транспорту Адіни Велян, польська влада майже не демонструє активності у пошуках рішення, щоб усунути проблему з блокуванням пунктів пропуску, повідомляє Euronews.

Європейська комісія відверто засудила блокаду українського кордону, спровоковану діями польських далекобійників та фермерів, погрожуючи уряду у Варшаві судовим позовом. Адіна Велян також охарактеризувала ситуацію на польсько-українському кордоні як «абсолютно неприйнятну».

«Хоча я підтримую право людей на протест, весь ЄС, не кажучи вже про Україну, країну, яка зараз перебуває у стані війни, не можна взяти заручниками, блокуючи наші зовнішні кордони. Це дуже просто», – додала Велян.

Велян також додала, що Єврокомісія має право вживати заходів проти тих, «хто не дотримується правил і не застосовує закон».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва