У Румунії переговори протестувальників з урядом закінчилися провалом: блокада кордону продовжиться

14:23, 15 січня 2024
Румунські фермери та перевізники не дійшли до компромісу з міністром фінансів, тож «протест триватиме нескінченно».
У Румунії переговори протестувальників з урядом закінчилися провалом: блокада кордону продовжиться
Джерело фото: LAPAR
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Румунії фермери та перевізники після чотирьох годин переговорів із урядом не досягли компромісу і оголосили про продовження блокади кордону. Протестувальники висловили своє невдоволення ускладненими умовами сільгоспвиробництва, обумовленими високими цінами на пальне та зростанням податків, яке у деяких випадках призводить до закриття бізнесу. Про це повідомляє TVR.

Переговори, що відбулися в Міністерстві фінансів, не задовольнили протестувальників, які у вівторок ввечері заблокували Європейську дорогу 85. Хоча поліції вдалося розблокувати дорогу, протестуючі планують залишитися на вулицях і цієї ночі.

«Через угоди, укладені Румунією з Єврокомісією, не було знайдено рішень щодо скорочення бюджетних видатків у всіх сферах. Тому наш протест триватиме нескінченно довго, доки ця влада не зрозуміє, що не здатна керувати країною», - заявив Денуц Андруш, представник аграріїв.

Представники фермерів вийшли із переговорів із Мінфіну, повідомивши, що угода не досягнута, і протести продовжаться. «Після зустрічі з міністром фінансів ми заявляємо, що не було досягнуто згоди, посилаючись на європейське законодавство, через угоди, прийняті Румунією в Європейській комісії. Не знайдено рішень щодо скорочення бюджетних видатків за всіма напрямами. Підсумовуючи, наш протест триватиме нескінченно, доки ця влада не зрозуміє, що ваша неспроможність керувати країною є реальною», - сказав Андруш, покидаючи переговори.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва