У Євросоюзі почали діяти підвищені мита на імпорт зерна з рф та Білорусі

15:05, 1 липня 2024
Підвищені мита мають на меті практично зупинити імпорт зерна з рф та Білорусі до ЄС.
У Євросоюзі  почали діяти підвищені мита на імпорт зерна з рф та Білорусі
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

З 1 липня 2024 року в Євросоюзі набули чинності значно вищі імпортні мита на деякі російські та білоруські сільськогосподарські товари, серед яких зерно. Мита мають на меті практично зупинити імпорт зерна з рф та Білорусі до ЄС. Про це повідомляє «Європейська правда».

Як відомо, Рада Європейського Союзу встановила підвищені мита на зерно, імпортоване з рф та Білорусі, 30 травня.

Згідно з рішенням, мита на імпорт зерна з рф та Білорусі тепер значно зросли, досягнувши 50% ринкової ціни на деякі види зерна.

Ухвалений регламент підвищив імпортні тарифи на зернові, олійні культури та продукти їх переробки, а також гранули з бурякового жому та сушений горох з рф і з Білорусі.

Мита мають на меті практично зупинити імпорт зерна з рф та Білорусі до ЄС, щоб запобігти дестабілізації зернового ринку ЄС, зупинити російський експорт вкраденого українського зерна, а також не дозволити рф використовувати доходи від експорту до ЄС для фінансування війни проти України.

Багато сільськогосподарських товарів, що імпортуються з рф та Білорусі, до цього часу були звільнені від імпортних тарифів ЄС або обкладалися ними за низькими ставками.

Віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс ще в березні заявив, що вищі тарифи на певні російські та білоруські сільськогосподарські продукти фактично зупинять їх вихід на ринок ЄС.

Водночас міністр сільського господарства Литви Кястутіс Навіцкас заявив, що ЄС повинен поширити обмеження на всю сільськогосподарську продукцію російського та білоруського походження.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд