Meta змінює маркування фото, створених за допомогою штучного інтелекту, через скарги фотографів

17:31, 2 липня 2024
Компанія позначала фото приміткою «Зроблено за допомогою штучного інтелекту», через що фотографи почали скаржитись на те, що соцмережа маркує таким чином навіть реальні фотографії.
Meta змінює маркування фото, створених за допомогою штучного інтелекту, через скарги фотографів
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Компанія Meta змінює маркування фотографій з використанням штучного інтелекту. Про це повідомляє TechCrunch.

Зокрема, у травні компанія почала позначати фото приміткою «Зроблено за допомогою штучного інтелекту», через що фотографи почали скаржитись на те, що соцмережа маркує таким чином навіть реальні фотографії.

Так, Meta позначала всі зображення як такі, що створені за допомогою штучного інтелекту, незалежно від того, для яких цілей він був використаний. Навіть якщо це була ретуш справжньої фотографії.

Відтепер тег матиме назву «AI info» замість «Made with AI».

У Meta заявили, що попередня версія тегу була недостатньо чіткою, щоб користувачі могли зрозуміти, що зображення з тегом не обов’язково створене за допомогою штучного інтелекту, але в процесі редагування могли бути використані інструменти на основі штучного інтелекту.

«Як і інші компанії в галузі, ми виявили, що наші теги, засновані на цих показниках, не завжди відповідали очікуванням людей і не завжди надавали достатньо контексту. Наприклад, деякий контент, який включав незначні модифікації з використанням ШІ, наприклад, інструменти ретуші, включав стандартні для галузі показники, які потім були позначені як «Зроблено з ШІ», – зазначили в компанії.

Водночас Meta не змінює базову технологію виявлення використання ШІ на фотографіях та їхнього маркування. Компанія, як і раніше, використовує інформацію з технічних стандартів метаданих, таких як C2PA та IPTC, які містять інформацію про використання інструментів штучного інтелекту.

Це означає, що справжні фотографії, які використовували такі інструменти, як Generative AI Fill від Adobe, все одно будуть позначені оновленим тегом. Але компанія сподівається, що оновлене маркування допоможе людям зрозуміти, що зображення з таким тегом не завжди повністю створене штучним інтелектом.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Сьогодні день народження святкують
  • Іван Калаур
    Іван Калаур
    заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Дмитро Лубінець
    Дмитро Лубінець
    уповноважений Верховної Ради України з прав людини
  • Володимир Бевзенко
    Володимир Бевзенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді
  • Володимир Сопрун
    Володимир Сопрун
    суддя Вінницького апеляційного суду
  • Ірина Огренич
    Ірина Огренич
    суддя Київського районного суду м. Одеси