У Німеччині операторів зв'язку зобов'язали позбавитися китайського обладнання

19:42, 13 липня 2024
Німецькі мобільні оператори повинні позбавитися технологічних компонентів китайських виробників не пізніше кінця 2026 року.
У Німеччині операторів зв'язку зобов'язали позбавитися китайського обладнання
Фото: lenta.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Оператори зв'язку, які працюють у Німеччині, повинні до кінця 2026 року позбавитися китайського обладнання, передає Bild.

Протягом останніх кількох тижнів Міністерство внутрішніх справ Німеччини вело переговори з операторами мобільного зв'язку Telekom, Vodafone та Telefonica, щоб вони перестали користуватися китайським обладнанням у своїй роботі.

За інформацією видання, так звані «антишпигунські контракти» буде підписано найближчим часом. Відповідно до документів, мобільні оператори повинні позбавитися технологічних компонентів китайських виробників не пізніше кінця 2026 року. Насамперед це стосується обладнання від компанії Huawei - його доведеться повністю замінити.

До кінця 2029 року, згідно з досягнутими домовленостями, вся мережа доступу має бути захищена від спроб шпигунства з боку китайської влади. У разі порушення договору мобільним операторам загрожують серйозні штрафні санкції. Контракти з компаніями підписуватиме особисто міністр внутрішніх справ Ненсі Фезер.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду