Рада зробила крок до підтримки волонтерської діяльності

16:58, 15 серпня 2022
Проектом Закону пропонується визначити форми державної підтримки волонтерської діяльності, зокрема, через розробку та імплементацію загальнодержавних цільових програм, підтримку розвитку волонтерства та підвищення кваліфікації волонтерів.
Рада зробила крок до підтримки волонтерської діяльності
Фото: kadrovik01.com.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У понеділок, 15 серпня, Верховна Рада виступила за підтримку волонтерської діяльності і проголосувала відповідний законопроект. Про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко.

«Проектом Закону пропонується внести зміни до Закону України «Про волонтерську діяльність», якими серед іншого передбачено:

1) Визначення додаткових напрямів волонтерської діяльності, зокрема, щодо надання волонтерської допомоги для подолання наслідків військової агресії рф проти України.

2) З урахуванням умов правового режиму воєнного стану, поширення норм статті 6 ЗУ «Про волонтерську діяльність», яка визначає розмір та порядок виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) або інвалідності волонтера внаслідок поранення (контузії, травми або каліцтва), на волонтерів, що здійснюють діяльність з протидії збройній агресії рф на всій території України та окремих її місцевостях.

3) Визначено форми державної підтримки волонтерської діяльності, зокрема, через розробку та імплементацію загальнодержавних цільових програм, підтримки розвитку волонтерства та підвищення кваліфікації волонтерів.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва