Раді пропонують заборонити відправляти на фронт мобілізованих без військової підготовки

12:10, 24 лютого 2023
Мобілізовані, які не мали досвіду військової служби, можуть бути відправлені у зону бойових дій не менше, ніж після трьох місяців відповідного навчання.
Раді пропонують заборонити відправляти на фронт мобілізованих без військової підготовки
Джерело фото: ua.depositphotos.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

22 лютого у Верховній Раді зареєстрували проєкт закону №9050 про внесення змін до статті 39 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» щодо мінімального терміну військової підготовки мобілізованих.

Ініціатором законопроєкту виступив народний депутат Георгій Мазурашу.

У пояснювальній записці до законопроєкту зазначається, що він спрямований на оптимізацію мобілізаційної роботи, збереження життів Захисників і сприяння зміцненню обороноздатності України.

Даним законопроєктом пропонується внести зміни до статті 39 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» і запровадити додаткові
механізми захисту прав мобілізованих, які не мають жодного досвіду військової служби, або давно служили в армії і, відповідно, потребують оновлення знань та навичок перед тим, як приступити до виконання бойових завдань.

Так, передбачається, що мобілізовані, які до мобілізації не мали досвіду проходження військової служби або навчальних зборів за відповідною військово-обліковою спеціальністю, можуть бути направлені у зону бойових дій та допущені до виконання бойових завдань після не менше, ніж трьох місяців підготовки за відповідною військово-обліковою спеціальністю (або швидше – за добровільної письмової згоди мобілізованого).

Також мобілізовані, які протягом останніх п’яти років до мобілізації не мали досвіду проходження військової служби або навчальних зборів за відповідною військово-обліковою спеціальністю, можуть бути направлені у зону бойових дій та допущені до виконання бойових завдань після не менше, ніж одного місяця підготовки за відповідною військово-обліковою спеціальністю (або швидше – за добровільної письмової згоди мобілізованого).

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду