Дозволить націоналізувати «Сенс Банк: Рада зробила перший крок

15:27, 11 квітня 2023
Верховна Рада у першому читанні проголосувала за законопроєкт №9107-1, який дозволяє НБУ націоналізувати банки підсанкційних власників.
Дозволить націоналізувати «Сенс Банк: Рада зробила перший крок
Фото: ubr.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Як раніше повідомляла «Судово-юридична газета», 11 квітня Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт №9107-1 щодо вдосконалення процедури виведення з ринку банку в умовах воєнного стану.

Документ дозволить Нацбанку визнавати банк неплатоспроможним та виводити його з ринку у разі, якщо проти власників такої установи застосовано українські та міжнародні санкції.

Отже, після ухвалення законопроєкту в цілому НБУ буде зобов’язаний визнати «Сенс Банк» неплатоспроможним та запропонувати уряду націоналізувати цей банк.

Якщо Кабмін погодиться на націоналізацію, то вона проходитиме за спрощеною процедурою – без докапіталізації з боку держави. Акції банку будуть продані уряду за 1 гривню.

Зауважимо, що Україна та ЄС застосували санкції проти ключових акціонерів «Сенс Банку», зокрема Міхаіла Фрідмана та Пьотра Авена.

Раніше ми писали, що Національний банк застосував до АТ «Сенс банк» заходи впливу у вигляді штрафів за порушення вимог щодо етичної поведінки за двома встановленими фактами порушення.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду