Адміністрації Донецької і Луганської областей хочуть об'єднати

11:24, 25 червня 2017
Голова Донецької ВЦА Павло Жебрівський виступає за створення єдиної військово-цивільної адміністрації Донецької та Луганської областей і проти підпорядкування її Оперативному штабу.
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Про це він заявив в інтерв'ю.

Коментуючи передбачену в законопроекті «Про відновлення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей» норму про підпорядкування військово-цивільних адміністрацій Оперативному штабу, Жебрівський сказав: «Я думаю, що це буде помилкове рішення. Навпаки, на моє переконання, треба серйозно посилити військово-цивільні адміністрації».

На його переконання, правильно було б зробити єдину військово-цивільну адміністрацію на дві області.

«Керівник цієї військово-цивільної адміністрації повинен бути не менше рівня заступника секретаря РНБО і в тому числі член уряду, щоб невідкладно опрацьовувати питання, які є на тих територіях. Першим заступником повинна бути військова людина, яка, безумовно, має здійснювати військову операцію», — вважає Жебрівський.

«Зрозуміло, що цей штаб, оперативне командування, як кажуть, повинен складатися, по-перше, з політичної фігури, керівника військово-цивільної адміністрації, першого заступника — військового, голів ОДА, заступників керівника військово-цивільної адміністрації», — додав він.

Голова Донецької ВЦА додав, що готується писати доповідну на ім'я президента, де викладе своє бачення ситуації.

«Я зараз завершую своє бачення і, безумовно, рапорт або доповідну буду писати на ім'я президента, сферою відповідальності якого є це все питання. Я думаю, що законопроект обов'язково буде враховувати ті вказівки, які дав президент», — сказав він.

Секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що найближчим часом завершиться розробка законопроекту про зміну підходу до бойових дій на Донбасі, і парламент оперативно його розгляне.

Новий закон передбачатиме створення замість штабу АТО Оперативного штабу з найширшими повноваженнями, якому будуть підпорядковані всі армійські і силові структури, військово-цивільні адміністрації, а також визнання окремих районів Донбасу окупованими територіями.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Тетяна Левченко
    Тетяна Левченко
    суддя Сумського апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва