«Секрет сплячої красуні»: чому Ярослава Магучіх лежала у спальнику перед «золотом» Олімпіади-2024

20:24, 6 серпня 2024
Олімпійська чемпіонка часто потрапляє в об'єктиви камер, відпочиваючи між стрибками.
«Секрет сплячої красуні»: чому Ярослава Магучіх лежала у спальнику перед «золотом» Олімпіади-2024
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Як повідомлялося, українська легкоатлетка Ярослава Магучіх завоювала золоту медаль Олімпійських ігор-2024 у стрибках у висоту.

Перед змаганням камери зафіксували, як під час фіналу Олімпіади 22-річна дніпрянка чекала на свою чергу, лежачи у спальному мішку.

Світові медіа та користувачі соцмереж назвали олімпійську чемпіонку «Спляча красуня», «Спляча королева, яка виграла золото».

Як пише News York Times, такий спосіб підготовки до виступів розробили тренери Ярослави.

У 2018 році Сергій Степанов, який допомагає Ярославі тренуватися, припустив, що занадто довге сидіння між стрибками призводить до застою крові в ногах. Так народилася ідея спального мішка.

Тепер щоразу, коли легкоатлетка виходить на майданчик для стрибків у висоту на змаганнях, вона бере з собою рюкзак, в якому знаходяться килимок для йоги, спальний мішок та змінні шкарпетки.

Іноді вона одягає толстовку з капюшоном. Між кожним стрибком вона знімає шипування і змінює шкарпетки, щоб її ноги не спітніли, що може зменшити зчеплення при відштовхуванні. Потім вона забирається у спальний мішок.

Крім того, за результатами дослідження, проведеного Європейським журналом спортивної науки у 2017 році, було виявлено, що, наприклад, у плаванні, спортсмени, які були одягнуті в теплий одяг між розминкою та запливами, показали приблизно на 0,6 відсотка кращі результати за своїх конкурентів.

Олімпійська чемпіонка також розповіла про свою традицію в ефірі Суспільного Спорт.

«Я просто відпочиваю, тому що мені комфортно, коли я лежу. Іноді можу спостерігати за хмарами, рахувати їх. Або вдихнути, видихнути. Ніби просто відпочити, тільки не думати про те, що я на стадіоні», — сказала Магучіх.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва