Google Photos зможе розпізнавати зображення, створені за допомогою штучного інтелекту

10:38, 27 жовтня 2024
У сервісі знайшли приховану функцію, яка зможе розпізнавати зображення, що були згенеровані або змінені за допомогою ШІ.
Google Photos зможе розпізнавати зображення, створені за допомогою штучного інтелекту
Фото: androidpolice.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Google Photos зможе виявляти зображення, створені за допомогою штучного інтелекту. Про це повідомляє видання Android Authority.

Так, у Google Photos версії 7.3 знайшли нову приховану функцію, яка зможе розпізнавати зображення, що були згенеровані або змінені за допомогою штучного інтелекту.

У коді є три нових пункти, що відповідатимуть за надання інформації про використання штучного інтелект: @id/credit, @id/digital_source_type та @id/ai_info.

id/credit надаватиме інформацію про те, за допомогою чого було згенероване зображення. Наприклад, це може бути позначка Made with Google AI, яка зберігатиметься в EXIF даних.

id/digital_source_type ймовірно може посилатися на поле «Тип цифрового джерела» (Digital Source Type), яке вказує на джерело носія, з якого було створено цифрове зображення.

Щодо функціональності id/ai_info точної інформації немає, однак ймовірно це поле надаватиме інформацію про те, який штучний інтелект чи модель були використані для створення або зміни зображення.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду