Представники Міжнародного кримінального суду відвідали затоплену Антонівку та Херсон, фото

15:14, 11 червня 2023
Генпрокурор Андрій Костін повідомив, що Україна надає МКС всі необхідні докази та інформацію.
Представники Міжнародного кримінального суду відвідали затоплену Антонівку та Херсон, фото
Фото: ОГП
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Генеральний прокурор України Андрій Костін повідомив, що представники Міжнародного кримінального суду прибули до затоплених внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС Антонівки й Херсону. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

За словами Костіна, ситуація в регіоні дуже складна. Були затоплені цілі населені пункти, райони міста Херсон та небезпечні об'єкти: 3 кладовища, термінали зберігання нафтопродуктів, сміттєзвалище. Близько 450 тонн турбінного мастила потрапили у води річки Дніпро та Чорного моря.

«Розпочали розслідування та документування цього жахливого злочину в перші години після катастрофи. З урахуванням складності ситуації я створив безпрецедентну за чисельністю групу прокурорів», - розповів генеральний прокурор.

До групи увійшли:

172 прокурори з чотирьох обласних прокуратур, Спеціалізованої екологічної прокуратури та Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту;

285 слідчих Служби безпеки та Національної поліції з кількох регіонів і центрального апарату;

«З нами також колеги з Міжнародного кримінального суду. Відвідали з ними затоплену Антонівку та Херсон. Ми повністю відкриті до співпраці. Надаємо всі необхідні докази та інформацію. Все, щоб Офіс Прокурора МКС мав можливість провести незалежне та об’єктивне розслідування», - додав Костін.

Фото: ОГП

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Катерина Широка
    Катерина Широка
    суддя Вищого антикорупційного суду