Держслужбовцям підвищили зарплату на 200 гривень: опубліковано ухвалу

07:30, 14 липня 2022
Кабмін вніс зміни до схеми посадових окладів на державній службі – тепер замість 4962 грн спеціаліст держоргану отримуватиме 5200 грн.
Держслужбовцям підвищили зарплату на 200 гривень: опубліковано ухвалу
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет Міністрів 12 липня 2022 року ухвалив постанову 788 «Про внесення змін до схеми посадових окладів на посадах державної служби з урахуванням категорій, підкатегорій та рівнів державних органів у 2022 році».

Постанова набирає чинності з дня опублікування та застосовується з 1 липня 2022 року.

Документом підвищено зарплати таким категоріям державних службовців.

Так, раніше провідний спеціаліст державного органу, юрисдикція якого поширюється на територію одного чи кількох районів, районів у містах, міст обласного значення, мав посадовий оклад 5100 грн, тепер отримуватиме 5300 грн.

Раніше спеціаліст державного органу, юрисдикція якого поширюється на територію АР Крим, однієї чи кількох областей, Києва та Севастополя, мав посадовий оклад 5100 грн, відтепер отримуватиме 5300 грн.

Своєю чергою, спеціаліст державного органу, юрисдикція якого поширюється на територію одного чи кількох районів, районів у містах, міст обласного значення, мав посадовий оклад 4 962 грн, відтепер отримуватиме 5 200 грн.

В інших категоріях оклад не зріс.

Нагадаємо, раніше ми писали, що 8 липня парламент ухвалив закон про те, щоб дозволити держслужбовцям та посадовим особам займатися іншою оплачуваною діяльністю за певних умов. Йдеться про законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про запобігання корупції» про особливості застосування законодавства у сфері запобігання корупції в умовах воєнного стану» 7280.

Як відомо, до чиновників та посадових осіб застосовуються обмеження за сумісництво та поєднання з іншими видами діяльності.

Водночас у Верховній Раді на період війни вирішили скасувати окремі антикорупційні обмеження для чиновників, які передбачають заборону на зайняття іншою оплачуваною чи підприємницькою діяльністю.

Умови такі:

Норма стосується державних службовців (крім державних службовців категорії А), посадових осіб місцевого самоврядування (крім посадових осіб, посади яких віднесені до 1-3 категорій), якщо такі особи перебувають у відпустці без збереження заробітної плати або у разі простою ці чиновники протягом останнього року не проводили перевірку своїх роботодавців.

Нижче наводимо зміни до постанови КМУ.

   

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

Автор:
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду