Конгрес США встановить критерії для того, щоб визнати Росію державою-спонсором тероризму

09:00, 31 липня 2022
Глава Офісу Президента України Андрій Єрмак повідомив, що Конгрес США встановить критерії для того, щоб визнати росію державою-спонсором тероризму.
Конгрес США встановить критерії для того, щоб визнати Росію державою-спонсором тероризму
Фото: usembassy.gov
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Як відомо, визнання Росії спонсором тероризму «загальмувало» у Держдепартаменті США.

Державний секретар США Ентоні Блінкен поки не ухвалив остаточного рішення щодо визначення РФ державою-спонсором тероризму, пише The New York Times. Блінкен вважає, що проти агресора вже діють доволі жорсткі санкції.

«Обтяження, які ми та інші країни поклали на Росію, повністю відповідають тим, які пішли б за умови включення її до списку держав-спонсорів тероризму», — заявив Блінкен на прес-конференції. «Таким чином, практичні результати того, що ми робимо, будуть однакові».

У свою чергу, глава Офісу Президента України Андрій Єрмак 31 липня повідомив, що Конгрес США встановить критерії для того, щоб визнати росію державою-спонсором тероризму. Він додав, що про це заявила офіційний представник Держдепартаменту США Андреа Калан.

Так, речниця Держдепартаменту США Андреа Калан в ефірі марафону FreeDOM заявила, що «Конгрес США працює над встановленням критеріїв можливого визнання Російської Федерації державою-спонсором тероризму».

«Коли мова заходить про спонсорування тероризму, … існують критерії. Ми повинні встановити ці критерії, щоб називати країну спонсором тероризму. Наш Конгрес встановить ці критерії», – сказала вона.

Калан також зазначив, що це не сильно вплине на жорсткість санкцій проти Росії.

«І, як сказав Блінкен, якщо Російську Федерацію визнають спонсором тероризму, це не сильно змінить санкції проти неї. Тому що ті самі санкції, найсильніші санкції, які вже існують, вони подібні до тих санкцій, які застосовуються, коли країна визначена спонсором тероризму», – додав представник Держдепартаменту.

Як повідомлялося раніше, Сенат США ухвалив резолюцію, яка закликає Держдеп визнати Росію державою-спонсором тероризму. Рішення було ухвалено одноголосно під час голосування 27 липня.

Президент Зеленський подякував сенаторам США, які одноголосно ухвалили резолюцію.

Автор Наталя Мамченко.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва