Голови судів, начальники ТУ ДСА несуть персональну відповідальність за ефективне та цільове використання бюджетних коштів — ДСА

13:41, 11 серпня 2022
У Державній судовій адміністрації вирішили забезпечити ефективне використання бюджетних коштів.
Голови судів, начальники ТУ ДСА несуть персональну відповідальність за ефективне та цільове використання бюджетних коштів — ДСА
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Голова Державної судової адміністрації Олексій Сальніков 8 серпня 2022 року затвердив наказ № 270 про посилення відповідальності розпорядників бюджетних коштів у системі судової влади за їх використання.

Як зазначено в наказі, його мета - забезпечити ефективне, результативне і цільове використання бюджетних коштів, належну організацію та координацію роботи розпорядників бюджетних коштів нижчого рівня.

“Врахувати, що в умовах воєнного стану голови апеляційних судів, місцевих адміністративних та господарських судів, начальники територіальних управлінь ДСА України, ректор Національної школи суддів України, керівник секретаріату Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, голова Служби судової охорони, як керівники установ, що є розпорядниками бюджетних коштів нижчого рівня, несуть персональну відповідальність за доцільність, ефективність, результативність і цільове використання бюджетних коштів”, - вказано у наказі голови ДСА.

Зазначені посадові особи мають приділити увагу наявності належним чином оформлених первинних документів обліку використання робочого часу та відповідних розпорядчих документів (наказ та/або розпорядження), достовірність відомостей щодо обліку використання робочого часу та їх відображення у табелі обліку використання робочого часу.

У подальшому реалізація наказу ДСА повинна сформувати чітку картину, скільки суддів, працівників апаратів судів та працівників інших органів та установ судової влади реально виконували свої обов'язки.

Окремо, як зазначено вже в рішенні Ради суддів України № 22 від 5 серпня 2022 року, це дозволить встановити суддів, які систематично не виконують свої посадові обов'язки, та, наприклад, залишились чи досі залишаються на окупованих територіях.

Автор: В'ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Лариса Рогач
    Лариса Рогач
    голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду
  • Віктор Валюх
    Віктор Валюх
    голова Волинського окружного адміністративного суду
  • Олена Білоконь
    Олена Білоконь
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Євген Синельников
    Євген Синельников
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді