Видатки на Верховну Раду у 2023 році можуть скоротити на 500 мільйонів – проєкт бюджету

10:38, 14 вересня 2022
Урядовці пропонують скоротити у наступному році видатки на Верховну Раду на 500 мільйонів гривень, на діяльність Президента України – на 40 мільйонів.
Видатки на Верховну Раду у 2023 році можуть скоротити на 500 мільйонів – проєкт бюджету
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет Міністрів пропонує у 2023 році скоротити витрати на утримання Верховної Ради на понад 500 мільйонів гривень. Про це йдеться у проєкті бюджету на наступний рік, який напередодні затвердив уряд.

Згідно з документом, на діяльність парламенту у наступному році планується витратити трохи більше 2,5 мільярда гривень державних грошей, тоді як в бюджеті на поточний рік депутатам перепало 3 мільярди.  Видатки на утримання Президента України пропонується скоротити на 40 мільйонів гривень у порівнянні з кошторисом минулого року.

Натомість витрати на Кабінет Міністрів у наступному році пропонується збільшити на понад 50% - з 4,9 мільярда гривень до 8,5 мільярда гривень. Це пов’язано з тим, що у видатках Кабміну тепер враховують Держпродспоживслужбу.

Також у порівнянні  з минулим роком передбачається збільшити бюджети на силовиків. Зокрема Офіс Генпрокурора може отримати на 700 мільйонів більше у порівнянні з бюджетом 2022 (близько 14 мільярдів гривень), МВС (до видатків входить Державна прикордонна служба) пропонують додати ще 4 мільярди гривень.

Найбільше в абсолютних цифрах, як і очікувалося у воюючій країні, зросте бюджет Міноборони. Згідно з проєктом він зросте до понад 750 мільярдів гривень за загальним фондом і понад 800 мільярдів – разом зі спецфондом. Таким чином вперше Міноборони отримає левову частку фінансування, що виділяють на силові структури.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», у 2023 році уряд пропонує скоротити видатки на фінансування судів на 3 мільярди гривень.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Оксана Заворотна
    Оксана Заворотна
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області