Державна судова адміністрація отримає частину коштів з виділених Єврокомісією 100 млн євро на реалізацію Антикорупційної стратегії, - НАЗК

15:32, 19 січня 2023
ДСА отримає кошти на реалізацію Антикорупційної стратегії, які виділяються європейськими донорами, зокрема, й на побудову ЄСІТС, - заступник голови НАЗК.
Державна судова адміністрація отримає частину коштів з виділених Єврокомісією 100 млн євро на реалізацію Антикорупційної стратегії, - НАЗК
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Під час першого у новому складі засідання 19 січня Вища рада правосуддя розглянула питання схвалення проекту Державної антикорупційної програми  на 2023-2025 роки» (ДАП), який був підготовлений НАЗК.

На засіданні виступив заступник голови НАЗК Андрій Вишневський, який підкреслив, що під реалізацію ДАП виділяються кошти, і їх отримають ті органи, які будуть виконувати цю Стратегію.

Зокрема, ці кошти отримає Державна судова адміністрація.

«Стосовно фінансування і заходів у сфері розвитку Інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС, електронного правосуддя – прим. ред.). Ми формулювання цих заходів погоджували з Державною судовою адміністрацією.

В бюджеті на 2023 за особистої підтримки прем’єр-міністра України, міністра фінансів, міністра Кабміну як виключення в умовах бюджетного дефіциту, тим не менше, було відкрито окрему бюджетну програму, спеціально присвячену реалізації Антикорупційної стратегії. Це демонструє пріоритетність цього для Уряду України, навіть у таких тяжких умовах.

Ми за підтримки віце-прем’єр-міністра з питань європейської інтеграції ведемо переговори з Європейською комісією про виділення бюджетної підтримки, тобто, грантових безповоротних коштів, але які йдуть безпосередньо у Державний бюджет України на реалізацію цієї Антикорупційної стратегії. Насамперед ІТ-систем, під які, звичайно, кошти державного бюджету дуже обмежені, або взагалі відсутні.

Уже на сьогодні в рамках 100 млн євро, які вже виділяються Єврокомісією на відбудову і розпорядником яких буде новооб’єднане Міністерство інфраструктури і розвитку територій (яке очолив Олександр Кубраков – прим. ред.) є попереднє бачення і домовленість, що частина цих коштів, в рамках бюджетної програми, про яку я сказав, підуть на виконання цієї Стратегії.

І, звичайно, вони підуть не лише Національному агентству з питань запобігання корупції (НАЗК). В першу чергу, вони підуть, з цієї бюджетної програми, тим державним органам, які будуть реалізовувати заходи ДАП, зокрема ті, які потребують додаткового фінансування.

Державна судова адміністрація у даному контексті – один з таких органів.

Тобто, обмежень фінансових аж таких драматичних, на сьогодні немає», - зазначив Андрій Вишневський.

Нагадаємо, у грудні 2022 року за участі членів ВРП обговорювалося питання аудиту заходів з впровадження ЄСІТС.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді