Сергій Чорнуцький звільнений з посади заступника голови Державної судової адміністрації

15:32, 21 березня 2023
Вища рада правосуддя залишила без розгляду заяву Сергія Чорнуцького про призначення на ще один строк.
Сергій Чорнуцький звільнений з посади заступника голови Державної судової адміністрації
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вища рада правосуддя 21 березня 2023 року вирішила долю Сергія Чорнуцького на посаді заступника голови Державної судової адміністрації.

ВРП у пленарному складі залишили без розгляду заяву Чорнуцького Сергія Петровича про призначення повторно на ще один строк без обов’язкового проведення конкурсу на посаду заступника голови ДСА.

Також ВРП вирішила звільнити Сергія Чорнуцького з посади заступника голови ДСА з 23 березня 2023 року у зв’язку із закінченням строку призначення на посаду заступника голови ДСА.

За даними «Судово-юридичної газети», подання щодо повторного призначення Сергія Чорнуцького на посаду заступника голови ДСА фактично перед засіданням ВРП відкликав голова ДСА Олексій Сальніков.

Як раніше повідомляла «Судово-юридична газета», у березні Сергій Чорнуцький звернувся з заявою щодо свого повторного призначення на посаду заступника голови ДСА.

Також, пропозицію щодо повторного призначення Сергія Чорнуцького на посаду голови ДСА вніс у Раду правосуддя і голова Державної судової адміністрації Олексій Сальніков.

Втім, результат розгляду заяви Сергія Чорнуцького у підсумку виявився незадовільним.

У Державній судовій адміністрації Сергій Чорнуцький, зокрема, відповідав за питання цифровізації судової влади та роботу Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС).

Нагадаємо, що 22 березня 2018 року Вища рада правосуддя призначила Сергія Чорнуцького на посаду заступника голови ДСА строком на 5 років.

До призначення на цю посаду Сергій Чорнуцький також працював у системі Судової адміністрації, зокрема в ДП «Інформаційні судові системи».

Нагадаємо, що 9 березня 2023 року Вища рада правосуддя призначила на посаду заступника голови ДСА Ольгу Булку.

Автор В’ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва