Раді пропонують уточнити підстави для відмови у призначенні особи ректором

13:54, 4 квітня 2023
Пропонується встановити, що особа, яка піддавалася адміністративному стягненню за правопорушення, пов’язане з корупцією не може протягом року з дня набуття рішенням суду законної сили претендувати на посаду ректора.
Раді пропонують уточнити підстави для відмови у призначенні особи ректором
Джерело фото: kmu.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет Міністрів зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт №9176 про внесення зміни до статті 42 Закону України "Про вищу освіту" щодо обмежень під час обрання на посаду (призначення виконувача обов'язків) керівника закладу вищої освіти, яким пропонується уточнити підстави для відмови у призначенні особи керівником вишу чи виконуючим обов’язки ректора.

Законопроєктом пропонується внести зміни до статті 42 закону про вищу освіту та встановити, що Не може бути обрана, призначена (у тому числі виконувачем обов’язків) на посаду керівника закладу вищої освіти особа, яка піддавалася адміністративному стягненню за правопорушення, пов’язане з корупцією, – протягом року з дня набрання відповідним рішенням суду законної сили.

Слід зазначити, що чинна редакція статті містить заборону призначати ректором чи в.о. ректора особу, яку було менше ніж за рік до конкурсу оштрафовано за корупційне правопорушення. Передбачається, що не може бути обрана, призначена (у тому числі виконувачем обов’язків) на посаду керівника закладу вищої освіти особа, яка піддавалася адміністративному стягненню за корупційне правопорушення - протягом року з дня набрання відповідним рішенням суду законної сили.

Як зазначається у пояснювальній записці, зазначені зміни спрямовані на приведення термінології закону «Про вищу освіту» до закону «Про запобігання корупції».

Як повідомляла «Судово-юридична газета», прем’єр-міністр Денис Шмигаль пояснив, у чому полягає ключова ідея та філософія антикорупційної стратегії Уряду.

Автор: Ярсолав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Оксана Фанда
    Оксана Фанда
    суддя Господарського суду Івано-Франківської області
  • Сергій Ківалов
    Сергій Ківалов
    народний депутат України III-VIII скликань
  • Людмила Юхтенко
    Людмила Юхтенко
    суддя Одеського окружного адміністративного суду