Суддя постановив, що під час пред'явлення обвинувачення Трампу не можна використовувати мобільні, ноутбуки та іншу техніку

16:14, 4 квітня 2023
Суддя Хуан Мерчан відхилив прохання репортерів про наявність відеокамер у залі засідань, заборонивши використання мобільних телефонів, ноутбуків чи будь-яких електронних пристроїв у залі суду.
Суддя постановив, що під час пред'явлення обвинувачення Трампу не можна використовувати мобільні, ноутбуки та іншу техніку
Черга з репортерів для висвітлення пред'явлення обвинувачення Трампу почала збиратися 3 квітня Джерело фото: politico.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Під час довгоочікуваного судового розгляду у справі колишнього президента Дональда Трампа у вівторок, 4 квітня, не буде дозволено користуватися електронікою, і дозволено обмежене фотографування, оголосив увечері 3 квітня нью-йоркський суддя.

«Те, що цей обвинувальний висновок торкається питання монументальної важливості, неможливо оминути», — заявив суддя Нью-Йорка Хуан Мерчан у ухвалі пізно ввечері в понеділок. «Ніколи в історії Сполучених Штатів чинному чи колишньому президентові не було оголошено обвинувачення», цитує його Politico.

Втім, Мерчан відхилив прохання репортерів про наявність відеокамер у залі засідань, заборонивши використання мобільних телефонів, ноутбуків або будь-яких електронних пристроїв у залі суду.

Проте п'ятьом репортерам з пулу буде дозволено «робити нерухомі фотографії протягом кількох хвилин», а камери можна буде використовувати в коридорах будівлі суду, ухвалив Мерчан.

«Населення справедливо прагне найточнішої та найактуальнішої доступної інформації. Припускати протилежне було б лицемірством», - написав він.

Журналістів буде допущено до зали суду в порядку черги. Черга на вхід вже почала формуватися до 15.00 3 квітня, за словами репортера на місці події.

Судове засідання має розпочатися о 14:15 сьогодні, 4 квітня (о 21-00 за київським часом).

Рішення прибрати відеокамери з будівлі суду під час висунення звинувачення — це перемога адвокатів Трампа, які подали клопотання з проханням заборонити їх використання Мерчан, щоб не «створювати циркову атмосферу» у залі.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду