Депутати хочуть скасувати право на першочергову купівлю акцій шахт, що будуть приватизовані їхніми працівниками

08:21, 28 квітня 2023
Комітет Верховної Ради з питань економічного розвитку рекомендує депутатам схвалити законопроєкт, яким, зокрема, пропонується скасувати першочергову купівлю акцій шахт, які приватизуються шахтарями.
Депутати хочуть скасувати право на першочергову купівлю акцій шахт, що будуть приватизовані їхніми працівниками
Ілюстративне зображення із відкритих джерел
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Комітет Верховної Ради з питань економічного розвитку рекомендує депутатам ухвалити у другому читанні та в цілому законопроєкт №8250 про внесення змін до Закону України "Про Фонд державного майна України" щодо оптимізації структури Фонду державного майна України, яким пропонується скасувати можливість для працівників шахт, що приватизуються права на першочергову купівлю акцій  таких шахт.

Законопроєктом пропонується внести зміни до закону «Про особливості приватизації вугледобувних підприємств» та виключити з зазначеного документу статтю 11(Пільги працівників підприємства, що приватизується). Зазначена стаття визначає, що кожному з працівників підприємства, що приватизується, надається право на першочергове придбання акцій, сума номінальної вартості яких становить 45 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Також право на першочергову купівлю акцій шахти, яку планують приватизувати мають шахтарі зазначеного підприємства, що пішли на пенсію та особи, яких було звільнено у зв’язку з реорганізацією підприємства.

Ціна однієї акції у разі пільгового продажу, передбаченого цією статтею, встановлюється на рівні половини номінальної вартості акції.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховна Рада ухвалила закон, яким розблоковано продаж арештованого майна державних підприємств.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Луспеник
    Дмитро Луспеник
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді, секретар Пленуму Верховного Суду
  • Олег Кравців
    Олег Кравців
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Калініченко
    Любов Калініченко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Тетяна Гребенюк
    Тетяна Гребенюк
    член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області
  • Олена Істоміна
    Олена Істоміна
    суддя Східного апеляційного господарського суду