Стало відомо, хто може стати новим заступником голови ДСА, який відповідатиме за ЄСІТС

20:49, 21 травня 2023
Напрям роботи щодо впровадження електронного правосуддя може очолити новий заступник голови ДСА.
Стало відомо, хто може стати новим заступником голови ДСА, який відповідатиме за ЄСІТС
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Державній судовій адміністрації може з’явитися новий заступник голови ДСА, який займатиметься запровадженням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС), тобто, електронного правосуддя.

Нагадаємо, Вища рада правосуддя 21 березня 2023 року вирішила долю Сергія Чорнуцького на посаді заступника голови Державної судової адміністрації.

Так, ВРП залишила без розгляду заяву Чорнуцького про призначення повторно на ще один строк на посаду заступника голови ДСА. Також ВРП вирішила звільнити його з посади заступника голови ДСА у зв’язку із закінченням строку призначення на посаду заступника голови ДСА.

За даними «Судово-юридичної газети», подання щодо повторного призначення Сергія Чорнуцького на посаду заступника голови ДСА фактично перед засіданням ВРП відкликав голова ДСА Олексій Сальніков.

У Державній судовій адміністрації Сергій Чорнуцький, зокрема, відповідав за питання цифровізації судової влади та роботу Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС).

Разом з тим, як стало відомо «Судово-юридичній газеті» з власних джерел, посісти посаду заступника голови ДСА, який буде відповідати за цей напрям, може Олексій Білаш. 

За даними з відкритих джерел, до 2016 року він навчався в Українській академії банківської справи (вищий навчальний заклад, розташований у місті Суми, що входить до складу Сумського державного університету. До 2015 року підпорядковувався Національному банку України).

В 2021 році був заступником голови Правління з операційної діяльності АТ «КОМІНБАНК».

Крім того, працював директором з розвитку у компанії Newtend (учасник системи держнавних закупівель Prozorro).

Також зазначимо, що з сайту ДСА прибрали інформацію про керівництво підконтрольного ДСА підприємства, яке займається підтримкою Реєстру судових рішень і запровадженням ЄСІТС. Йдеться про Державне підприємство «Інформаційні судові системи» (ДП «ІСС»).

Як раніше писала «Судово-юридична газета», виконуючий обов’язки гендиректора ДП «ІСС» Микола Козлов минулого тижня полишив посаду, назвавши це «складним рішенням».

Наразі тимчасовим керівником є Володимир Калуга, який вже виконував ці обов’язки після звільнення Олега Тертичного у 2020 році.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду