Поранені військовослужбовці отримуватимуть по 100 тисяч під час перебування у лікарні

18:28, 18 червня 2023
Робоча група погодила поправки до законопроєкту про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань пов’язаних із проходженням військової служби, передбачивши виплату пораненим військовим 100 тисяч гривень під час перебування у лікарні.
Поранені військовослужбовці отримуватимуть по 100 тисяч під час перебування у лікарні
Ілюстративне зображення від Командування Медичних сил ЗСУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

 Поранені військовослужбовці протягом лікування в лікарні отримуватимуть по 100 тисяч гривень щомісячно пропорційно кількості днів перебування у лікарні, а на період реабілітації  виплата становитиме 12 тисяч гривень на місяць. Відповідних домовленостей було досягнуто за підсумками засідання депутатської робочої групи, яка доопрацьовує до другого читання законопроєкт про внесення деяких законодавчих актів України щодо окремих питань пов’язаних із проходженням військової служби.

«Робоча група з питань вирішення проблем військовослужбовців узгодила правки щодо поранених. Відтак протягом лікування в лікарні бійці отримуватимуть 100 тисяч гривень», - зазначив один з членів робочої групи нардеп Михайло Цимбалюк

Також за його словами, військовим частинам дозволили ставити на баланс авто з правим кермом

Депутат прогнозує, що законопроєкт про грошове забезпечення військовослужбовців має з‘явитися у порядку денному найближчого засідання Верховної Ради.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт, яким зокрема пропонується встановити, що на час воєнного стану військовослужбовцям щомісячно виплачується додаткова винагорода від 30 000 до 100 000 гривень пропорційно часу виконання бойових (спеціальних) завдань в порядку, розмірах та на умовах, встановлених Кабінетом Міністрів України і доплату для поранений військових у 6 тисяч гривень.

Крім цього депутати законодавчо закріпили можливість відпусток для військовослужбовців під час воєнного стану тривалістю до 40 днів за умови, якщо одночасно відпочивати поїде не більше 30% особового складу.

Автор Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду