Депутати планують продовжити звільнення ФОПів від штрафів за невикористання РРО до 1 жовтня

08:32, 30 червня 2023
Парламентарі підготували нові поправки до урядового законопроєкту про скасування 2% податку для бізнесу та повернення штрафів за невикористання РРО та відтермінувати застосування санкцій за касові апарати до 1 жовтня.
Депутати планують продовжити звільнення ФОПів від штрафів за невикористання РРО до 1 жовтня
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Депутати мають намір продовжити строк звільнення ФОПів від штрафів за невикористання РРО до 1 жовтня та обмежити проведення документальних планових перевірок бізнесу з 1 серпня. Це передбачено новими поправками до урядового законопроєкту №8401 про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану

За словами першого заступника голови комітету з питань податкової та митної політики Ярослава Железняка, документальні перевірка податкова зможе проводити, щодо виробників алкоголю та цигарок, а також АЗС.

Крім цього податківцям дозволять проводити документальні перевірки грального бізнесу, а також суб’єктів, що надають фінансові та платіжні послуги. Тобто, зокрема мікрокредитні організації, банки.

Щодо штрафів за невикористання РРО, то парламентарі мають намір відтермінувати повернення штрафів за це до 1 жовтня та унеможливити їх ретроспективне стягнення.

Решта норм в законопроєкті залишаються в силі, зокрема стосовно ліквідації з 1 серпня 2% податку для бізнесу.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», комітет Верховної ради з питань податкової та митної політики рекомендував депутатам схвалити у другому читанні та в цілому законопроєкт, яким скасовується з 1 серпня 2% податок для бізнесу. Скасування 2% податку для великого бізнесу є однією з вимог МВФ.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Андрій Задорожний
    Андрій Задорожний
    голова комітету ВР з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин
  • Євгеній Сидоров
    Євгеній Сидоров
    суддя Шевченківського районного суду міста Києва