У Верховній Раді вирішили створити Тимчасову спецкомісію з питань функціонування Києва під час війни

18:17, 29 січня 2024
ТСК буде займатися «моделлю управління в місті», кризою метрополітену та громадського транспорту, критичною інфраструктурою, а також питаннями містобудування та оборонними планувальними заходами.
У Верховній Раді вирішили створити Тимчасову спецкомісію з питань функціонування Києва під час війни
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У парламенті вирішили створити Тимчасову спеціальну комісію Верховної Ради з питань функціонування Києва під час війни. Про це повідомив голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, народний депутат від «Слуги народу» Віталій Безгін.

«Київ продовжує залишатись політичним та економічним центром країни, а також головною військовою ціллю агресора. У той же час критична інфраструктура міста перебуває в жахливому стані, ледь не щодня нас спіткають сумні новини про метро, наземний транспорт, мости та переходи. Про Бортничі і говорити не хочеться. І це не наслідок ракетних ударів ворога чи проблем з бюджетом (він астрономічний), це наслідок низького рівня менеджменту.

Система управління в місті також перебуває в хаосі. Київрада без незалежного виконкому, «біполярна» КМДА (і виконавчий орган, і елемент державної вертикалі, і сам за собою наглядач), КМВА, відсутність у місті районних рад», - заявив він.

Зокрема, наразі розіслано листи на представників усіх парламентських фракцій та груп щодо делегування представників до складу ТСК. Після отримання відповідей буде узгоджено склад, а текст постанови щодо утворення ТСК піде на реєстрацію та голосування в залу Верхової Ради.

За словами Безгіна, ТСК буде займатися «моделлю управління в місті», кризою метрополітену та громадського транспорту, критичною інфраструктурою, а також питаннями містобудування та оборонними планувальними заходами.

Далі ТСК планує запропонувати певні законодавчі ініціативи.

Автор: Наталя Мамченко 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Гречківський
    Павло Гречківський
    колишній член Вищої ради правосуддя
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду