Депутат тиснув на суддю для прийняття «потрібного» рішення

14:47, 31 липня 2017
ВРП визнав звернення депутата Кам'янець-Подільської міської ради Хмельницької області Дмитра Костюковича втручанням в діяльність судді.
Депутат тиснув на суддю для прийняття «потрібного» рішення
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Народний депутат звернувся в ВРП c повідомленням, в якому просив суддю не приймати заходи щодо зупинки роботи держпідприємства.

Про це повідомляє прес-служба Вищої ради правосуддя.

Нагадаємо, що суддя Київського окружного адміністративного суду Балаклицький Андрій Іванович звернувся до Вищої ради правосуддя з повідомленням про втручання в його діяльність.

У повідомленні суддя зазначив, що в зв'язку з розглядом їм адміністративної справи на його ім'я надійшло звернення депутата Кам'янець-Подільської міської ради Хмельницької області.

У своєму зверненні депутат просив не вживати заходів щодо повної зупинки МПД ДП «Укрспирт». Дане підприємство розміщується в с. Довжок Кам'янець-Подільського району Хмельницької області.

На думку судді, таке депутатське звернення до суду є неприпустимим і розцінюється суддею як втручання в судову діяльність і надання тиску на суд для прийняття «потрібного» рішення.

Так, ВРП на засіданні, 27 липня 2017 року, прийняла рішення визнати звернення депутата Кам'янець-Подільської міської ради Хмельницької області втручанням в діяльність зазначеного судді під час розгляду ним справи №810/3545/16 і прийняти звернення до Кам'янець-Подільської міськради Хмельницької області, а в зверненні — акцентувати увагу депутатів на неприпустимість дій, які можуть бути розцінені як вплив на суддів і судові рішення позапроцесуальним способом.

Нагадаємо, Третя Дисциплінарна палата ВРП вирішила рекомендувати Раді правосуддя звільнити суддю Київського окружного адмінсуду.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду