Суд виніс вердикт заслуженій артистці України за обвинуваченням у колабораціоністській діяльності

18:24, 21 жовтня 2022
Як зазначається, в судовому засіданні хмельничанка свою вину у пред’явленому обвинуваченні визнала повністю, щиро розкаялась.
Суд виніс вердикт заслуженій артистці України за обвинуваченням у колабораціоністській діяльності
Джерело сфото: starkon.city
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Хмельницький міськрайонний суд у відкритому судовому засіданні  розглянув кримінальне провадження щодо літньої жительки Хмельницького, Заслуженої артистки України, лауреатки міської премії ім. Б. Хмельницького за обвинуваченням у колабораціоністській діяльності відповідно до ч. 1 ст. 111-1 КК України.

Про це повідомляє прес-служба Хмельницького міськрайонного суду.

«У ході досудового слідства з’ясувалося, що жінка, використовуючи власну сторінку в соціальній мережі «Однокласники», неодноразово розповсюджувала інформацію щодо підтримки керівництва країни-агресора та публічно заперечувала здійснення збройної агресії проти України. Зокрема, вона ставила вподобайки та умисно поширювала допис із проросійським пропагандистським змістом, якi звинувачували українську армію у начебто вбивствах мирного населення, прославляли прихильників «Л/ДНР» та ЗС РФ», - сказано у повідомленні суду.

Як зазначається, в судовому засіданні хмельничанка свою вину у пред’явленому обвинуваченні визнала повністю, щиро розкаялась.

«В судовому засіданні хмельничанка свою вину у пред’явленому обвинуваченні визнала повністю, щиро розкаялась та підтвердила, що, дійсно, в березні та квітні 2022 року під власним ніком в «Однокласниках» неодноразово розповсюджувала в публічній площині неправдиву та деструктивну інформацію, спрямовану проти України. Окрім того, обвинувачена  активно сприяла розкриттю кримінального правопорушення, що разом із позитивною характеристикою та відсутністю обтяжуючих обставин пом'якшили їй покарання», - розповіли у суді.

Разом із тим суд врахував і позицію прокурора, який просив призначити обвинуваченій покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади строком на 10 років.

Суд визнав жінку винуватою у пред’явленому обвинуваченні та призначив їй покарання у вигляді позбавлення права обіймати посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих і адміністративно-господарських функцій в органах державної влади та місцевого самоврядування строком на 10 років.

Із обвинуваченої стягнули на користь держави 1500 гривень процесуальних витрат. Їй повернули попередньо вилучений комп’ютер, а знайдені у неї в ході слідства флаг Росії, чорно-помаранчеву стрічку та шеврон знищили.

На вирок може бути подана скарга до Хмельницького апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Також ми писали, що суд виніс вироки трьом особам, які підтримували агресивну політику рф.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України