У Тернополі суд стягнув з рф понад 3,5 мільйони гривень збитків за знищені склади підприємства

14:53, 10 травня 2024
Позивач посилався на те, що внаслідок військової агресії рф проти України було знищене належне позивачу майно, у зв’язку з чим товариству завдано збитків на загальну суму 3 587 812,00 грн.
У Тернополі суд стягнув з рф понад 3,5 мільйони гривень збитків за знищені склади підприємства
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Суд стягнув з рф понад 3,5 мільйони гривень збитків на користь суб’єкта господарювання. Відповідне рішення у справі № 921/35/24 ухвалив Господарський суд Тернопільської області.

Так, до Господарського суду Тернопільської області звернувся суб’єкт господарювання з позовом до рф про стягнення майнової шкоди в сумі 3 587 812, 00 грн.

В обґрунтування позовних вимог позивач посилався на те, що внаслідок військової агресії рф проти України було знищене належне позивачу майно, у зв’язку з чим товариству завдано збитків на загальну суму 3 587 812,00 грн. 

Дослідивши усі матеріали справи, суд задовольнив позовні вимоги у повному обсязі. Суд дійшов висновку, що фактичні обставини справи та надані до позовної заяви докази в сукупності беззаперечно підтверджують, що саме внаслідок ракетного удару по складських приміщеннях, що був здійснений збройними силами російської федерації, стався вибух з подальшим горінням орендованого позивачем приміщення та знищенням належного йому майна.

Суд встановив наявність повного складу цивільного правопорушення у вигляді заподіяння шкоди майну позивача, що має своїм наслідком відшкодування такої шкоди позивачу у розмірі і в порядку, передбаченими цивільним законодавством. Відтак, суд стягнув з рф на користь суб’єкта господарювання 3 587 812 00 грн збитків.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Андрій Задорожний
    Андрій Задорожний
    голова комітету ВР з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин
  • Євгеній Сидоров
    Євгеній Сидоров
    суддя Шевченківського районного суду міста Києва