Що обговорюють в міністерствах

12:30, 5 липня 2017
Дайджест проектів нормативно-правових актів, розміщених на сайті національних міністерств. Які пропозиції чиновники очікують від громадськості.
Що обговорюють в міністерствах
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Чиновники закликають громадськість до співпраці. У розділі «Громадське обговорення», який є на офіційному сайті кожного міністерства, громадяни можуть долучитися до розробки нормативно-правових актів. Отже, що ж зараз обговорюють в міністерствах?

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України:

  • Проект наказу Мінрегіону «Про затвердження Правил утримання технічних засобів регулювання дорожнього руху вулично-дорожньої мережі населених пунктів». Основною метою прийняття документа є створення правових підстав і умов, єдиних підходів і вимог до експлуатації утримання технічних засобів регулювання дорожнього руху мережі населених пунктів для всіх організацій, що здійснюють діяльність з благоустрою населених пунктів. Детальніше ознайомитися з документом можна за посиланням.
  • Проект Закону України «Про внесення змін до статті 9 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності»». Проектом передбачається надання Мінрегіону повноважень по розробці, прийняттю, перевірки, перегляду, скасування та поновлення дії національних стандартів, кодексів усталеної практики та змін до них за класами 91 і 93 Українського класифікатора нормативних документів. Детальніше з проектом можна ознайомитися за посиланням.
  • Проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку проведення професійної атестації відповідальних виконавців окремих видів робіт (послуг), пов’язаних із створенням об’єктів архітектури». Розробники тексту впевнені, що прийняття такої постанови дозволить привести нормативно-правовий акт Кабінету Міністрів України у відповідність до законодавства у сфері містобудівної діяльності і підвищить позиції України в рейтингу «Ведення бізнесу». Детальніше з текстом проекту можна ознайомитися за посиланням.

Міністерство освіти і науки України:

  • Проект постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку організації діяльності інклюзивних груп у дошкільних навчальних закладах». Метою проекту є забезпечення правової основи для організації діяльності інклюзивних груп у дошкільних навчальних закладах незалежно від форми власності, що, в свою чергу, забезпечить конституційні права дітей з особливими освітніми потребами на доступність здобуття якісної дошкільної освіти. З текстом документа можна ознайомитися за посиланням.
  • Проект спільного наказу Міністерства освіти і науки, Міністерства фінансів і Міністерства охорони здоров'я «Про внесення змін до наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Міністерства фінансів України, Міністерства охорони здоров'я України від 28.03.2011 року №284 / 423/173». Запропоновані зміни дозволять вузам розмежувати за призначенням оплату студентів, які проживають в студентських гуртожитках: зменшити граничний розмір плати за проживання в студентському гуртожитку і одночасно стягувати з таких студентів плату саме за комунальні послуги. Детальніше з текстом проекту можна ознайомитися за посиланням.
  • Проект наказу, яким розширюються можливості для вивчення державної мови в загальноосвітніх навчальних закладах з навчанням на мовах національних меншин. Конкретної назви документ поки не має. Очевидно, цей момент теж знаходиться на стадії обговорення. Суть проекту зводиться до того, щоб збільшити кількість годин на вивчення української мови для учнів початкових класів. Зробити це пропонується за рахунок годин, відведених на вивчення іноземної мови. Автори пропозиції вважають, що це дозволить уникнути перевантаження. Детальніше читайте за посиланням.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі:

  • Проект розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження плану заходів з реалізації Концепції державної політики у сфері захисту прав споживачів на період до 2020 року». Метою прийняття акта є визначення заходів реалізації державної політики в сфері захисту прав споживачів шляхом виконання зобов'язань України, передбачених Угодою про асоціацію між Україною, з одного боку, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії та їх державами-членами, з іншого боку. З повним тестом документа можна ознайомитися тут.
Автор:
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Оксана Фанда
    Оксана Фанда
    суддя Господарського суду Івано-Франківської області
  • Сергій Ківалов
    Сергій Ківалов
    народний депутат України III-VIII скликань
  • Людмила Юхтенко
    Людмила Юхтенко
    суддя Одеського окружного адміністративного суду