Коли курс валют в Україні стабілізується: відповідь Нацбанку

16:14, 29 липня 2022
У Нацбанку розповіли, коли варто чекати стабілізації курсу валют в Україні.
Коли курс валют в Україні стабілізується: відповідь Нацбанку
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На готівковому валютному ринку України найближчим часом очікується зменшення коливань. Національний банк сприяв збільшенню обсягу пропозиції валюти та зменшенню попиту. Про це розповів заступник голови Національного банку України Юрій Гелетій у коментарі РБК-Україна.

З 21 липня готівковий валютний ринок відреагував на фіксацію офіційного курсу гривні до долара США на рівні 36,6 гривні.

«Такі коливання заспокоюються з часом. Курс гривні в готівковому сегменті ринку навіть попри війну коливається в обидві сторони, про що свідчить динаміка ринку протягом усього терміну дії воєнного стану», - зазначили в НБУ.

Також в регуляторі розповіли, що з 27 липня набуло чинності одне з рішень Нацбанку, яке спрямоване на зменшення коливань на готівковому валютному ринку і стабілізацію курсу гривні. У зв'язку з цим банки можуть збільшити обсяги продажу готівкової валюти українцям.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді