У Києві директорку медцентру судитимуть за фейкові дані про COVID-щеплення і хабарі з лікарів

22:30, 2 серпня 2022
Посадову особу звинувачують у одержанні неправомірної вигоди та внесення до системи «Helsi.me» неправдивих відомостей про вакцинацію.
У Києві директорку медцентру судитимуть за фейкові дані про COVID-щеплення і хабарі з лікарів
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Києві судитимуть директорку медичного центру за фактом вимагання хабарів від лікарів та внесення фейкових даних про вакцинацію. Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно директора одного зі столичних медустанов за фактом одержання неправомірної вигоди та внесення до системи «Helsi.me» неправдивих відомостей про вакцинацію громадян від COVID-19 (ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 362 КК України).

«За даними слідства, керівник Київського дитячого діагностичного центру організувала схему, за якою підпорядковані їй лікарі щомісячно відраховували їй частину своєї заробітної плати для того, щоб продовжувати працювати у цій установі. Розмір «данини» залежав від кількості робочих змін лікарів.

У ході документування протиправної діяльності задокументовано вимагання та одержання вказаною посадовою особою грошових коштів від лікарів на суму 46 тис. гривень. У січні 2022 року після одержання чергового траншу неправомірної вигоди підозрювану затримали.

Крім того, вищезгадана керівник та один з лікарів цього ж медцентру, змовившись з ексрадницею заступника голови КМДА та ексзаступником міністра соціальної політики України, організували схему внесення до інформаційної системи «Helsi.me» фейкових даних про вакцинацію громадян від COVID-19 без її фактичного проведення. Вартість такої «послуги» становила 250 доларів США з людини. Схема діяла понад пів року.

Наразі обвинувальний акт відносно директорки медзакладу скеровано до суду для розгляду по суті», — йдеться у повідомленні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Андрій Іванов
    Андрій Іванов
    суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області
  • Галина Бондаренко
    Галина Бондаренко
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Ольга Кролевець
    Ольга Кролевець
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Сергій Стефанишин
    Сергій Стефанишин
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області