Для біженців, які приїжджають в Україну на певний час, створять роз'яснення щодо повернення в ЄС

19:25, 4 серпня 2022
Відомо про випадки, коли українські біженці після поїздки додому в Україну мали проблеми з поверненням в країну, де отримали тимчасовий захист.
Для біженців, які приїжджають в Україну на певний час, створять роз'яснення щодо повернення в ЄС
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Для українських біженців, які приїжджають в Україну на певний час, створять окреме роз'яснення щодо повернення в ЄС. Про це заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина в ефірі телемарафону.

«Було багато проблемних питань, оскільки багато українців не просто повертаються, вони на певний час приїжджають, а потім повертаються на територію Європейського Союзу. Ми також зафіксували, що обмежень щодо повернення їх на територію ЄС не буде, буде окреме роз'яснення про процедури реєстрації таких громадян», - заявила Стефанішина.

Вона додала, що таке роз'яснення необхідне, оскільки відомо про випадки, коли українські біженці після поїздки додому в Україну мали проблеми з поверненням в країну, де отримали тимчасовий захист.

Раніше ми писали, що українки, які отримали тимчасовий захист у країнах ЄС, мають право їздити додому в Україну і після того повертатися.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду