Допомагав окупантам на Харківщині: повідомлено про підозру чоловіку

08:10, 22 серпня 2022
Чоловіка було затримано у Харкові та повідомлено про підозру.
Допомагав окупантам на Харківщині: повідомлено про підозру чоловіку
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 38-річному чоловіку за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України). Про це повідомила пресслужба відомства.

Досудовим розслідуванням встановлено, що чоловік з власної ініціативи налагодив комунікацію з представниками РФ у Вовчанську.

«Підозрюваний організував розграбування військової частини Національної гвардії України, яка знаходиться на території вказаної громади, складських приміщень ТОВ «Вовчанський м’ясокомбінат», приміщень підприємства з виробництва цукру на території смт Білий Колодязь Чугуївського району — і це все заради того, щоб догодити окупантам. Він передав їм вкрадені продукти та паливно-мастильні матеріали.

На цьому пособник окупантів не зупинився. Він також передав представникам РФ відомості щодо проукраїнськи налаштованих громадян, які проживають на території громади.

Крім того, підозрюваний особисто супроводжував російську армію на автомобілі, щоб окупанти краще розумілись на місцевості», — сказано у повідомленні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Татаринов
    Дмитро Татаринов
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Ірина Соломко
    Ірина Соломко
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду