Беруть участь у створенні окупаційних псевдоорганів: у Луганській області викрили ще 5 колаборантів

20:24, 27 серпня 2022
5 осіб добровільно пішли на співпрацю з окупаційною владою РФ.
Беруть участь у створенні окупаційних псевдоорганів: у Луганській області викрили ще 5 колаборантів
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

За даними слідства, ще 5 осіб добровільно пішли на співпрацю з окупаційною владою РФ та обійняли посади у незаконно створених правоохоронних органах та органах влади так званої «ЛНР». Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.

Одного з підозрюваних у квітні 2022 року призначено керівником псевдопрокуратури Новопсковського району «ЛНР». Після отримання юросвіти житель Луганська до 2015 року працював в органах прокуратури Дніпропетровщини.

Інший підозрюваний – колишній прокурор органів прокуратури Луганщини, який після 2014 року залишився на окупованій території. У червні 2022 року він добровільно очолив окупаційну «прокуратуру Попаснянського району ЛНР».

На співпрацю з представниками держави-агресора також погодилися жителі міста Сватове та селища Троїцьке. Вони вирішили побудувати «кар’єру» у так званому «МВС», хоча раніше ніякого відношення до правоохоронних органів не мали. Один з підозрюваних обійняв псевдопосаду «дільничного Троїцького райвідділу внутрішніх справ МВС ЛНР». Другий – влаштувався на роботу до так званого «Сватівського райвідділу внутрішніх справ МВС ЛНР».

Ще один підозрюваний в червні 2022 року добровільно обійняв псевдопосаду «в.о. голови м. Сєвєродонецька ЛНР».

За процесуального керівництва органів прокуратури Луганщини їм повідомлено про підозру у колабораційній діяльності.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд