«Кришували» чиновники і правоохоронці: у Дніпрі викрили фабрику з виробництва контрафактних цигарок, відео

14:35, 7 вересня 2022
Фабрика працювала в орендованому приміщенні, яке належить родині колишнього заступника голови Дніпропетровської ОДА.
«Кришували» чиновники і правоохоронці: у Дніпрі викрили фабрику з виробництва контрафактних цигарок, відео
Фото: ДБР
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Працівники Державного бюро розслідувань у Дніпрі припинили діяльність підпільної фабрики, яка виробляла контрафактні цигарки у промислових масштабах. Про це повідомляє офіційний сайт ДБР.

«Підприємство» було виявлено в межах проведення комплексної операції з припинення незаконної діяльності злочинних угруповань, які діють під прикриттям чиновників, працівників правоохоронних та податкових органів.

Фабрика працювала в орендованому приміщенні, яке належить родині колишнього заступника голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації. Це приміщення «на папері» було передано в користування комунальному підприємству Дніпра, яке й оплачувало оренду з коштів місцевого бюджету.

Виробничі потужності випускали «підробки» всесвітньо відомих брендів цигарок. Лише одна лінія фабрики випускала 4 тисячі сигарет на хвилину.

Криміналітет, який діяв у тісній зв’язці з окремими представниками керівництва правоохоронних та податкових органів регіону, розповсюджував готову продукцію всією Україною. Але географія постачання контрафакту охоплювала також й інші країни, зокрема товар контрабандою доставлявся в країни ЄС.

У ході проведення обшуків у виробничих та офісних приміщеннях працівниками Державного бюро розслідувань виявлено і вилучено печатки та документацію щодо фінансово-господарської діяльності суб’єктів, залучених до протиправної схеми виробництва і збуту продукції, легалізації одержаних доходів, чорнові записи, комп’ютерну техніку, готівкові кошти в іноземній та національній валюті на загальну суму понад 172 тис. євро, 140 тис. доларів США, близько 500 тис. гривень, а також готову до відправлення партію у 60 тисяч пачок цигарок.

Слідчі дії тривають. Документується причетність до оборудок представників податкової служби та правоохоронних органів.

Раніше ми писали, що київська митниця знищила 2,5 тисячі одиниць контрафактної техніки Apple.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області