Шукали кота-дублера з притулку для стрибка з 2-го поверху: на зйомках фільму в Києві спалахнув скандал

12:39, 8 вересня 2022
У київського притулку просили котів-дублерів для стрибка з 2-го поверху в фільмі, який фінансує Держкіно.
Шукали кота-дублера з притулку для стрибка з 2-го поверху: на зйомках фільму в Києві спалахнув скандал
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Києві знімальна команда короткометражної стрічки «Виховання висотою» звернулась до одного зі столичних притулків з проханнями надати котів-дублерів, щоб зняти «стрибок» тварини з другого поверху. Про це розповіли на сторінці притулку в Instagram.

Зазначається, що стрічка фінансується Держкіно. Про це представникам притулку повідомила асистентка режисера Наталія Баранова.

«Ми, звісно, спочатку подумали, що нашого котика кличуть актором в кіно. Проте, виявилось, що актор-котик у них уже є. Організаторам зйомок потрібен кіт-дублер, а точніше кілька котів дублерів, які по сценарію будуть стрибати з двоповерхової висоти на матрас», – розповідають в організації.

У притулку обурилися, що поки світ допомагає українським волонтерам евакуйовувати безхатченків з гарячих точок, Держкіно на 7-му місяці війни «фінансує фільм, в якому безпритульних тварин будуть кидати з другого поверху для гостроти сюжету».

«Якщо кіт правильно впаде і все пройде добре, то одного дублера достатньо, а якщо в одного котика не вийде, то у них буде ще кілька дублерів. Дублерів шукають серед безпритульних тварин. Чому? Мабуть, котів з притулку не жаль», – зазначають у повідомленні.

 

 

У Держкіно вже відреагували на інцидент і запевнили, що не підтримують проекти, в яких можливі прояви жорстокого поводження з тваринами. У зв’язку з цим, відомство звернулося до продюсера стрічки з проханням прояснити ситуацію.

Також зазначається, що договір на виробництво фільму «Виховання висотою»  підписали у листопаді 2021 року. Але у документах передбачено, що у фільмі не буде пропаганди війни, насильства, жорстокості тощо.

Раніше ми писали, що на Київщині бійці ДСНС зняли з дерева жінку, яка намагалася врятувати кота.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області